Duurzame energie wordt steeds belangrijker. Er komen steeds meer grote windmolen- en zonneparken bij. Hiermee groeit het aanbod in duurzame energie aanzienlijk. Natuurlijk is dit aanbod afhankelijk van het weer. Soms waait het hard en schijnt de zon volop. Soms is het bewolkt en windstil. Dit zorgt voor pieken en dalen in de elektriciteitsproductie, die weer van invloed zijn op ons elektriciteitsnet.
Om in de toekomst het transport van grote hoeveelheden duurzame energie mogelijk te maken, past TenneT ons bestaande elektriciteitsnet aan. Zo ook bij het hoogspanningsstation in Diemen. Een groot project met tal van veiligheidsrisico’s. Om goed te kunnen monitoren wie wanneer waar werkzaam is en wat er allemaal op en om het terrein gebeurt, wordt Safesight ingezet.
Voordat medewerkers, leveranciers of andere bezoekers de locatie in Diemen betreden, checken zij in via de Safesight app. Hierbij accepteren zij de veiligheidsinstructies die in de app staan. Als ze nog geen Safesight-account hebben, maken ze die zelf eenvoudig aan via een QR-code.
Met de app beschikken de bezoekers via hun telefoon direct over alle relevante (veiligheids-)informatie: informatie over de locatie, de veiligheidsinstructies, plattegronden, alarmkaarten, etc. Daarnaast heeft iedereen een persoonlijke takenlijst waarin informatie en/of instructies van de projectorganisatie staan. Een verzoek om de coronamaatregelen op te volgen, bijvoorbeeld. Of om een controle op de aanwezige BHV-middelen uit te voeren. In geval van een calamiteit kan de projectorganisatie iedereen – al dan niet binnen een vooraf ingesteld geofence – alarmeren met een sms, een automatische telefonische oproep en een taak.
Meldingen van bijvoorbeeld gevaarlijke situaties, storingen, schades, klachten uit de buurt: alles kan worden bijgehouden in een logboek. Uniform en meteen inzichtelijk. Deze informatie vormt de basis voor nieuw beleid dat meteen kan worden vertaald naar concrete taken. Zo kan TenneT zich continu blijven verbeteren. En dat is precies wat het ambitieuze bedrijf wil.
Via overzichtelijke dashboards heeft het (daarvoor geautoriseerde) projectteam een duidelijk beeld van wie er op dat moment zijn ingecheckt, welke taken al zijn voltooid en welke nog open staan. En welke bijzonderheden – bijvoorbeeld door de toezichthouders – in het logboek zijn geregistreerd. Is er ergens een verhoogd risico? Op het dashboard voor risicomanagement kan de organisatie het in één oogopslag zien.
Meer weten? Neem contact op of vraag een demo aan wanneer het jou uitkomt.