Safesight

IBIT en Safesight bundelen krachten om evenementen nog veiliger te maken

Een professionele veiligheidsorganisatie is de sleutel tot een geslaagd evenement. Veiligheid is altijd een gedeelde verantwoordelijkheid, dus een gedegen voorbereiding en duidelijkheid over rollen, verantwoordelijkheden en taken zijn cruciaal. Om organisaties te helpen hun kennis en kunde te borgen in de dagelijkse praktijk, bundelen het Duitse Trainingscentrum voor Crowd & Safety Management IBIT en het Nederlandse safety management platform Safesight hun krachten.

Sabine Funk, managing director IBIT: “Het organiseren van een evenement stelt hoge eisen aan de praktische competenties van alle betrokken stakeholders. De huidige COVID-19-crisis geeft ons ongekende voorbeelden van de vaardigheden die nodig zijn om een veilig evenement te organiseren. Het is onze missie om de evenementenindustrie verder te professionaliseren en standaardiseren door innovatieve onderwijs- en veiligheidsconcepten te introduceren. Dat is waar Safesight om de hoek komt kijken. Het is een logische en zeer welkome aanvulling op ons team. Met dit platform zijn onze opdrachtgevers in staat om alle afspraken, voorschriften en veiligheidsplannen eenvoudig in hun dagelijkse praktijk te implementeren.”

Het juiste moment

De samenwerking tussen IBIT en Safesight had niet op een beter moment kunnen komen. De opgelegde COVID-19-maatregelen worden langzaam teruggeschroefd en evenementen zullen op termijn ook weer worden toegestaan. Zoals bij alle veiligheidsvraagstukken, roept dit een aantal vragen op. Hoe bereidt een organisatie zich voor? Hoe informeer en betrek je alle stakeholders? Hoe waarborg je dat je aan alle protocollen en eisen voldoet? En hoe toon je dit aan? Al deze procedurele en organisatorische vraagstukken kunnen worden opgelost met de kennis en ervaring van IBIT en het safety management platform van Safesight.

Edo Haan, oprichter en CEO van Safesight: Het is onze missie om het meest praktische – hassle free – safety management platform te ontwikkelen dat bestaat. En in vier jaar hebben wij ons ontwikkeld van een ‘app voor muziekfestivals’, naar een compleet cloudbased platform dat alle veiligheidsprocessen binnen organisaties op een eenvoudige en toegankelijke manier borgt. Naast evenementen en festivals ondersteunen we ook congrescentra, stadions, overheden en bouwbedrijven. Ons platform in combinatie met de kennis en ervaring van een gerenommeerde partij als IBIT, stelt organisaties optimaal in staat om aantoonbaar goede en veilige evenementen te organiseren.

Meer informatie

Wil je informatie over wat IBIT en Safesight voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 020 2615 081 of via onze contactpagina.