Safesight

Makkelijk melden via een QR-code

Op en om de bouwplaats: makkelijk melden voor iedereen

Hoe betrek je mensen bij veiligheid? Dé vraag die iedereen in ons werkveld al jarenlang bezighoudt. Cartoons, taarten, campagnes – alles wordt uit de kast gehaald om veilig werken goed tussen de oren te krijgen. En terecht want het is belangrijk. Dat er niet 1 kant-en-klare oplossing bestaat, dat is duidelijk. Wat in ieder geval helpt: iedereen gemakkelijk een melding kunnen laten maken.

En als wij zeggen iedereen, dan bedoelen wij ook iedereen. Medewerkers, de collega’s van kantoor, inleners, onderaannemers, bezoekers of de omwonenden. Iedereen die zich kort of lang op of om een (bouw)locatie begeeft, moet gemakkelijk een melding kunnen maken. Natuurlijk het liefst zonder eerst een app te moeten downloaden en een account aan te moeten maken, om dan pas de melding van een (mogelijk) onveilige situatie kunnen doen.

Melden zonder app

Binnen Safesight is het mogelijk om – met 1 klik – per project (en eventueel per specifieke locatie) een QR-code aan te maken waarmee ‘derden’ gemakkelijk een melding kunnen maken in het logboek van dat project. Bijvoorbeeld een melding over een (mogelijk) onveilige situatie, een melding over overlast of gewoon een vraag over het project.

Melden van onveilige situaties zonder app

De QR-code is direct gereed voor gebruik en kan zichtbaar worden opgehangen op en rondom een (bouw)locatie. En daarnaast natuurlijk worden toegevoegd op de alarmkaarten, worden verwerkt in V&G-plannen, de start-werkinstructies en in alle andere communicatie over het project. Ook kan de link achter de QR-code 1-op-1 worden gebruikt in andere apps – bijvoorbeeld in de reguliere bedrijfs-app van een organisatie.

Na het scannen van een QR-code (gewoon met de camera van de telefoon) of via een knop in de reguliere bedrijfs-app, opent een webformulier die door de melder kan worden ingevuld. Hij/zij kan een foto toevoegen, een melding typen en een specifieke locatie opgeven. Eventueel kan de melder contactgegevens achterlaten, zodat de organisatie contact kan opnemen naar aanleiding van de melding. Alle velden zijn optioneel – anoniem melden kan dus ook.

Na indienen wordt de melding in het projectlogboek geregistreerd en vervolgens ‘gewoon’ via het platform door de organisatie opgepakt, gemonitord en afgehandeld.

Alle meldingen op 1 plek – grip op het project

Alle meldingen van alle betrokkenen komen zo op één plek samen. Omdat ook de bijzonderheden uit de digitale (werkplek)inspecties (bijvoorbeeld geconstateerde afwijkingen) via een workflow automatisch in het logboek worden geregistreerd, is het logboek dé centrale plek om grip te houden op de veiligheid op en om het project. Meer lezen over de meerwaarde van een goed logboek? Klik hier.

Dashboards

Diverse dashboards geven real-time inzicht in alle beschikbare operationele gegevens: met meldingen in het logboek, de uitgezette acties en bijvoorbeeld de status op de vooraf gedefinieerde risico’s. Zo beschikken opdrachtgevers met één druk op de knop over alle waardevolle managementinformatie die nodig is om de organisatie aan te sturen.

Gebruik tenslotte ons Power BI dashboard om alle informatie (overall & per project) weer te geven in één overzicht met duidelijke grafieken: hoe vaak zijn meldingen voorgekomen? Hoe lang staat die gemiddeld open? Is er sprake van een toe- of afname? Voeg je eigen KPI’s toe en gebruik Safesight om je organisatie op basis van echte data continu een stap verder te brengen.

 

Meer weten?

Meer weten over hoe je de onderlinge samenwerking kunt verbeteren én tijd en kosten kunt besparen? Wellicht een demo? Neem dan contact op met Edo via edo@safesightsafety.com of via 06 14 83 35 36.