Safesight

Melden ‘Onveilige situaties’ door publiek met Safesight

Bospop biedt bezoekers de mogelijkheid om onveilige situaties te melden via hun eigen festival-app.

Het festivalseizoen staat op het punt van beginnen. Organisatoren zijn druk bezig met de afronding van alle mooie plannen voor dit jaar en veiligheid heeft daarin natuurlijk een hoge prioriteit. Om in 2024 nog veiligere evenementen organiseren, biedt het platform organisatoren de mogelijkheid om ook bezoekers meldingen te laten maken van onveilige situaties. Denk aan meldingen over ongewenst grensoverschrijdend gedrag, aan meldingen van drukte of andere ongewenste of gevaarlijke situaties. Bospop is de eerste organisator die de nieuwe functionaliteit verwerkt in haar eigen bezoekers-app.

Maak melding van gevaarlijke situaties zonder de app te downloaden

Nog meer ogen en oren

Marc Tubee, veiligheidscoördinator Bospop: “Wij gebruiken Safesight al een aantal jaar voor onze veiligheidsorganisatie. Op het platform komen alle meldingen samen die gaan over de continuïteit en veiligheid van ons evenement. Dus de meldingen vanuit de organisatie, de beveiliging, EHBO, mobiliteit en meer.” Dit gebeurt door de centralisten in de Centrale Post (CP), maar ook via de app door de mensen die rondlopen op en om het evenemententerrein.

“We hebben goede camera’s, voldoende beveiligings- en veiligheidspersoneel – en we willen nu een extra stap zetten door onze bezoekers de mogelijkheid te geven om op een laagdrempelige manier meldingen bij ons te kunnen maken. Denk hierbij aan meldingen van ongewenst gedrag of het zien van onveilige situaties.”

Het platform helpt om ons goed overzicht en grip te houden van wat er allemaal op en om het evenement gebeurt. “We hebben goede camera’s, voldoende beveiligings- en veiligheidspersoneel – en we willen nu een extra stap zetten door onze bezoekers de mogelijkheid te geven om op een laagdrempelige manier meldingen bij ons te kunnen maken. Denk hierbij aan meldingen van ongewenst gedrag of het zien van onveilige situaties.  We zien dit als een belangrijke service verlening naar onze bezoekers. En tegelijk hebben we zo nog meer oren en ogen tot onze beschikking die ons helpen een veilig evenement te organiseren.” aldus Marc.

Melden via de festival-app én QR-code

Bezoekers van het festival kunnen via een button in de festival-app eenvoudig een melding maken die vervolgens direct in het logboek van de veiligheidsorganisatie van het festival komt. Hier wordt de melding meteen door de juiste persoon bekeken, uitgezet, gemonitord en uiteindelijk afgehandeld. Melden kan anoniem en eventueel met een foto én GPS-locatie.

Melden kan eventueel ook via een QR-code die met de camera van de telefoon gescand kan worden. Die QR-code kan op verschillende plekken op het evenemententerrein terugkomen. Bijvoorbeeld op een flyer speciaal gericht op het veilig en verantwoord uitgaan, op het programma dat op veel plekken beschikbaar is en/of bij de barren en toiletten.

Met de inzet van deze nieuwe functie wil Safesight het organiseren van veilige evenementen voor organisatoren nog makkelijker maken. En veiligheid organiseer je nooit alleen – dat doe je altijd samen met een team. In dit geval samen met alle bezoekers van je evenement!

 

Meer weten?

Meer weten over hoe software jouw organisatie kan ondersteunen bij het samenwerken? Misschien wil je een demo? Neem dan contact op met Edo via edo@safesightsafety.com of via 06 14 83 35 36.