Safesight

KAA Gent investeert met Safesight in de veiligheid in de Ghelamco Arena

Softwareapplicatie biedt organisatie grip op een veilig verloop van wedstrijddagen.

Om de veiligheid in en rondom de Ghelamco Arena nog beter te organiseren, gaat KAA Gent een samenwerking aan met Safesight. KAA Gent gebruikt het platform om te borgen dat iedereen betrokken bij de organisatie van veilige wedstrijden, altijd optimaal is geïnformeerd en geïnstrueerd. Het platform van Safesight wordt reeds gebruikt door clubs in Nederland, Duitsland en Spanje. KAA Gent is de eerste Belgische club die voor Safesight kiest.

Dirk Piens, directeur Infrastructuur, Organisatie & Veiligheid bij KAA Gent: “Wij hadden Safesight al een tijdje op het oog en ik ben blij dat wij nu echt van start gaan. Met Safesight zijn we in staat om onze medewerkers optimaal te informeren en te instrueren. En met het cloud-based logboek worden alle gebeurtenissen die van invloed (kunnen) zijn op de continuïteit van onze organisatie, eenvoudig geregistreerd en gedeeld. Met Safesight zetten wij als eerste Belgische club de volgende stap in het organiseren van veilige voetbalwedstrijden.”

Continu een actueel beeld

Volgens Edo Haan, founder van Safesight, biedt het platform de club continu een actueel beeld van haar veiligheidsorganisatie. “Voordat de Ghelamco Arena opengaat, weet de organisatie precies wie welke acties wel of niet heeft uitgevoerd. Ze ziet of alle tribunes en nooduitgangen zijn gecontroleerd. Of de briefing is gelezen en bijvoorbeeld dat alle kritische posities zijn ingevuld door de juiste personen. Daarnaast werken alle betrokkenen in één gezamenlijk logboek. Hiermee is er continu een actueel beeld beschikbaar van alles wat zich afspeelt in en om het stadion. Daarmee kan de club direct, of tijdens de evaluatie, zien wat bijsturing nodig heeft.”

Safesight helpt plannen concreet te maken

Safesight ontwikkelt software dat borgt dat medewerkers, leveranciers en andere betrokkenen de (veiligheids)plannen en –afspraken kennen en daadwerkelijk uitvoeren. “Dat doen we onder andere door iedereen continu over de meest actuele informatie te laten beschikken. Denk aan briefings en plattegronden, maar ook aan persoonlijke actielijsten en uitgewerkte calamiteitenscenario’s”, aldus Haan.

Ontstaan vanuit de festivalwereld

Safesight is ontstaan vanuit hun achtergrond als veiligheidscoördinator bij muziekfestivals. Haan: “Inmiddels is Safesight doorontwikkeld van een ‘festival-app’, naar een compleet cloudbased platform dat alle veiligheidsprocessen binnen organisaties op een eenvoudige en toegankelijke manier borgt. En onze ervaringen vanuit de wereld van festivals brengen we nu dagelijks in de praktijk bij stadions, congrescentra, beveiligingsorganisaties, overheden, bouwbedrijven en meer.”

Zelf ervaren wat Safesight voor jouw organisatie kan betekenen? Reserveer hier een demo wanneer het jou uitkomt!